Mousse de torró de Xixona amb sorpresa de xocolata

Pel dia de Nadal vaig voler preparar un postra que fos molt nadalenc i diferent de tot el que he fet fins ara. I buscant entre diferents receptes, vaig trobar aquesta magnífica mousse al blog de La cuina de casa i em va convèncer de seguida. És molt senzilla de fer i va tenir molt d'èxit. La combinació del gust del torró de Xixona (ben intens) i de la xocolata, realment és espectacular. És molt suau i no omple molt, quan s'acaba repetiries una altra vegada! A més, com que la xocolata ningú se l'espera, fa gràcia veure la reacció de la gent! En definitiva, és una recepta molt ben pensada i no serà la última vegada que la prepari.

INGREDIENTS (per fer 10 copes com la que veieu a les fotografies)

- 300 grams de torró de Xixona
- 250 ml de nata per muntar
- 100 ml de llet
- 30 grams de sucre
- 3 fulles de gelatina
- 3 ous
- 1/2 copa de conyac
- 1 natilla de xocolata

PREPARACIÓ

Primerament posem les fulles de gelatina en remull, en aigua freda, durant uns 5 minuts aproximadament perquè s'hidratin.

Després separem les clares dels rovells i dins d'un bol batem els rovells i el sucre fins que es dupliqui el seu volum i la mescla quedi blanquinosa. 

A continuació posem la llet dins d'un cassó i l'escalfem al foc. Un cop estigui escalfada, l'avoquem sobre els rovells i ho tornem a posar al foc fins que la mescla espesseixi. Quan comenci a quedar espessa, la retirem del foc, escorrem la gelatina i l'afegim a la mescla tot barrejant-la per tal que es desfaci i quedi ben incorporada. Seguidament afegim el conyac i el torró trossejat i ho triturem bé amb el túrmix fins que quedi tot ben fi i ho deixem refredar una mica.

Ara semi muntem la nata (ben freda) i l'afegim a poc a poc a la mescla del torró. 

Dins d'un recipient muntem les clares a punt de neu (fins que al girar el recipient veiem que les clares no cauen) i les afegim a la mescla del torró (per anar bé primer una part i després l'altra), tot barrejant-ho amb molt de compte amb una espàtula per tal de que no se'ns abaixin.

Ja podem omplim les copes, posant primer una bona base de la mousse de torró, després una cullerada de natilla de xocolata i per últim acabant-les d'omplir amb la mousse, intentant que no es vegi la xocolata. 

Finalment les posem a la nevera fins que qualli (jo les vaig fer el dia abans) i quan les vulguem servir les decorem com més ens agradi (jo hi vaig posar una neula amb xocolata i tres boletes platejades, que són molt nadalenques). I hem de tenir en compte que com més bona està és fresqueta!

Bon profit!

2 comentaris:

  1. ¡Qué buena pinta tiene! Y la sorpresa de chocolate es muy original, me parece buenísima receta.
    Te seguimos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro de que os haya gustado! :D

      Esta receta la verdad es que encantó a todos. En casa no les gusta demasiado el turrón y en cambio este postre dijeron que les había sabido a poco! Queda muy suave y el toque del chocolate queda genial! ;) Para repetir, sin duda.

      Muchas gracias!

      Un beso

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!