Espaguetis de sèpia amb verduretes, gambes i cloïsses

Aquesta recepta la vaig trobar a la web del Club de cuines de Televisió de Catalunya i la buscava, perquè dies enrere vam comprar espaguetis de sèpia i no sabia ben bé com fer-los. He cambiat algunes coses de la recepta original, però sembla que ha sortit prou bé! A les fotografies veureu que no només hi ha espaguetis de sèpia, perquè no en tenia prou i n'he tingut de posar dels normals :P També és una altra opció! 

INGREDIENTS (per a 6-8 persones)

- 2 bosses d'espaguetis de sèpia
- 6 tomàquets mitjanets
- 2 carbassons
- 2 cebes mitjanes
- 15 gambes
- 25 cloïsses
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extra
- Aigua
- Vi blanc
- Formatge ratllat en pols

PREPARACIÓ

Tallem la ceba ben fina i ben petita i els tomàquets i els carbassons a daus petits. Posem cada cosa en un plat, hi tirem una mica de sal (i en el cas de la ceba també una mica de pebre), i ho reservem.

Posem una cassola al foc i hi tirem una cullerada i mitja d'oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent, ja s'hi pot posar la ceba. Quan comenci a agafar color, l'anem remenant amb una cullera de fusta, afluixem el foc i hi afegim les gambes, les cloïsses i un raig de vi blanc.

Deixem que vagi fent la "xup-xup" i quan les gambes comencin a agafar color i les cloïsses es comencin a obrir, hi tirem els tomàquets i els carbassons. Ho remenem bé i ho tapem durant 15 minuts aproximadament. 

Una estona abans de que passin aquests 15 minuts, posem un cassó al foc amb abundant aigua i sal. Quan comenci a bullir, hi posem la pasta, que amb 5 minuts tindrem feta. La passem pel colador i la posem dins de la cassola. Ho barrejem bé, de manera que la pasta quedi ben impregnada i ho tapem durant 5-10 minuts més.

Finalment ja ho podem servir i, si es vol, si pot posar una mica de pebre i formatge ratllat.

Espero que us agradin. A casa han estat tot un èxit!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!